Saltar al contenido

Ioga durant la menopausia

  • por
Viure aquesta etapa de la vida sense malestar

La menopausia és la transició cap a una etapa vital en la vida de la dona. La pràctica del ioga t’ajuda a experimentar tots els teus canvis hormonals, físics i emocionals amb consciència i harmonia de manera positiva. En aquesta etapa les postures calmen i tonifiquen les glàndules suprarrenals que contribuiran a la producció d’estrògens un cop que els ovaris han deixat de fer-ho. El ioga ajuda a la dona a trobar l’equilibri físic i emocional i acceptar aquesta nova fase de la vida amb il.lusió i entussiasme dissipant i alleugerint de gran manera els diferents símptomes que pateixen moltes dones.

Amb la pràctica regular i conscient evitaràs les sofocacions, problemes d’insomni, mal de cap, problemes digestius, osteoporosis i tot un seguit de molèsties que afecten a moltes dones alterant la seva vida quotidiana.

QUIN TIPUS DE IOGA FAREM?

La pràctica en aquesta etapa inclourà els següents tipus d’asanas (postures):

La pràctica del ioga ens permet adentrar-nos en aquesta nova etapa de la vida amb passió, vitalitat i plenitud.

  • INVERTIDES:  permeten que la sang oxigenada flueixi cap al cap i el coll afavorint la concentració, la memòria i alleugerint les cefalees i mals de cap així com també evitant l’insomni. Aquestes també ajuden a alleugerir les sofocacions.
  • DE FLEXIÓ CAP ENDAVANT: fan massatge a tota la zona abdominal i òrgans interns regulant el trànsit intestinal i afavorint el procés digestiu. Són asanas que ajuden a interioritzar i calmar la ment i són com un bàlsam pel sistema nerviós.
  • DEMPEUS: enforteixen les cames i la cadera augmentant la densitat òssia de manera que són un eina molt valuosa per prevenir l’osteoporosis.
  • MEDITACIÓ: ens ajuda a trobar la pau mental i emocional per combatre l’estrés i l’ansietat. Aquest estat de calma i relaxació ens proporciona benestar físic i mental i enforteix el sistema inmunològic.
  • PRANAYAMA: les diferents tècniques de respiració per controlar l’entrada i el flux del prâna (energia vital)equilibrant el cos energètic i oxigenant totes les cèlules per tal que es puguin nodrir i reparar correctament.

I tu? Com estàs vivint la menopausia?

Pots deixar- me el teu comentari.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Responsable: Carme Badia Layola
Finalidad: La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicito es para gestionar la solicitud que realizas en este blog.
Legitimación: Tu consentimiento explícito de que quieres recibir esta información
Destinatarios: Los datos que me facilitas están en mi servidor de web y email OVH y en los servidores de Google Drive, todos ellos que cumplen con la RGPD
Derechos: Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@karmaiogainstitut.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control.